Dette sker i ENERGISE

Som reaktion på de stadigt mere komplekse og påtrængende udfordringer med klimaforandringer, fremmer Europa-Kommissionen adskillige klima- og energimålsætninger med henblik på at reducere CO2 emissioner og 'afkarbonisere' økonomien. Omfanget og hastigheden af de hidtil opnåede forandringer er dog langtfra tilstrækkeligt, hvis den nødvendige bæredygtige omstilling af energisystemet skal opnås. Det bliver mere og mere tydeligt, at opfyldelsen af energimålene er stærkt afhængig af en række komplekse aspekter af energiforbrugsmønstre og energibehov.

Med afsæt i disse erfaringer er ENERGISE etableret som et innovativt paneuropæisk forskningsinitiativ, der arbejder for at opnå en større videnskabelig forståelse af de sociale og kulturelle indvirkninger på energiforbruget. Finansieret under EU Horizon 2020-programmet i tre år (2016-2019), udvikler, tester og analyserer ENERGUSE forskellige muligheder for en 'bottom-up' omstilling af energiforbruget i husholdninger og lokalsamfund på tværs af lande i Europa.

ENERGISE består af 9 arbejdspakker. Billedet her viser, hvordan ENERGISE er bygget op, og hvordan de forskellige arbejdspakker hænger sammen.

ENERGISE struktur

Der sker en hel masse i alle arbejdspakkerne. Den hurtigste måde at følge med i, hvad vi laver, er ved at læse vores nyhedsbreve. Du kan finde vores nyhedsbreve her.

Du kan læse flere detaljer om vores arbejde, ved at kigge på de forskellige leverancer fra hver af arbejdspakkerne. Du finder leverancerapporterne her.

ENERGISE Teamet har lavet en stor database, der viser hvordan forskellige europæiske energi-initiativer griber energiforbrugsudfordringerne an. Du kan se vores database her.

God fornøjelse og tag endelig kontakt til os, hvis du har spørgsmål!

ENERGISE%20Consortium.jpg